Lörd. 24 januari fm

PM Skånemodellen och SKOFs Kickoff 2015-01-24

Förmiddag Kronoskogen, Ängelholm

Syfte: Träna på att förstå kurvbilden och träna på att hålla riktningen.

Parkering: Vid Råbocka camping. Se kartlänk: http://kartor.eniro.se/m/e8SRe

Start: 9.30, ca 250 m till start från parkering.

Karta: Kronoskogen nyritad 2014. Skala 1:10 000. Ekv: 2,5m.

Kontroller: Skärmar.

Banor:

Kurvbild – 3,4 km

Riktning – 4,4 km

K-plock– 2,2 km (vit/gul nivå)

Linje – 0,8 km (vit/gul nivå)

Tränarens tips:

Kurvbild – Kartan består endast av brunbild och innehåller bitvis mycket detaljrik kurvbild. Här gäller det att förenkla och fokusera på det större/tydligare höjdformationerna för att kunna hålla farten uppe.

Riktning – Denna bana består av olika moment som gör att du tvingas använda kompassen för att navigera dig fram. Momenten består av korridor, finkompass och helhet. Viktigt att kolla ofta på kompassen och lyfta blicken och kolla långt fram i terrängen.

K-plock & linje (vit/gul nivå) – K-plock banan består av kortare sträckor med många riktningsändringar. Här gäller det att ha koll på vilken riktning man ska ha ut från kontrollen. Linje- Följ linjen och ta kontrollerna längs med den.

 

Fredrik Nilsson fn.rya@telia.com , 0705109654

Välkommen och lycka till!

Kommentarer inaktiverade.