Tors 4 sept

Tempoväxling och riktning, Vångaberget tors 4 sept

Syfte: Träna på att växla tempo och att hålla rätt riktning i skogen.
Start: 17:30-18:30 (Sista målgång senast 19.30, så hinner vi plocka in också.)
Samling: Vägvisning från väster sida om Vångaberget på vägen Vånga – Oppmanna. Kraftig uppförsbacke vid stenbrott, de som vill parkera nedanför kan göra det (ca 300 m). http://kartor.eniro.se/m/Yp9vm

Banor:
Tempoväxling, 2,7 km (kort 2,0 km).
Riktning, ca 2,6 km.
Helhetsbana, 4,1 km (kort 3,3 km).
Gul bana, ca 3,1 km (kort 2,5 km).

Kontroller: Stora skärmar och Sportident på Gul bana, övriga kontroller har liten skärm och en liten kodsiffra (någon kontroll kan vara samma som gul).

Karta och terräng: Vångaberget, Skala 1:10 000, Ekv 5 meter, reviderad 2014. Stora delar med fin bokskog , men med inslag av områden som är mer svårframkomliga. Måttlig till stark kupering.

Tränarens tips:

Dagens teknikbanor består av en bana med Tempoväxling för att träna förmågan att läsa växla tempo under banan, en riktningsbana i lite detaljfattig terräng för att träna förmågan att springa i rätt riktning och en helhetsbana där du ska ha användning av det som du har tränat på de andra banorna.

Tempoväxling: Försök se var det är ”enkelt” och spring fort där, för att sedan ta det lugnare och spika de lite klurigare kontrollerna också.

Riktning: Rätt riktning in och ut från kontrollen, sikta långt i skogen och en bra avståndsbedömning är bra saker att tänka på i denna övning.

Helhetsbanan: Det är tillåtet att orientera ”som vanligt”, men tanken är att man ska ha nytta av de saker som man övar på de andra banorna.
OBS! Det finns både vanlig karta och kartor utan vägar/stigar/stenmurar till teknikbanorna, så blir det lite extra höjdkurvsträning också.
Gul bana innehåller också lite enklare höjdkurvsläsning, samt möjligheter att gena och snedda med hjälp av kompassen vid olika vägval.

 

Övrigt: Deltagare från andra kretsar än Östra får gärna meddela deltagande via mail eller telefon till ansvarig tränare att man har tänkt att delta, senast på onsdagskvällen (ca 21). Niklas Nilsson: niklas.nilsson@harlovsif.se, 0706-67 07 24.

Lycka till!
Niklas

Kommentarer inaktiverade.