Lördag 8 Februari

Heldag i Åhus

Skånemodellen 8 februari

 

Alla kretsars ungdomar och juniorer (och chaufförer) är välkomna till en heldag i Åhus!

Syfte: Skånemodellen bjuder idag på olika praktiska och teoretiska övningar på hur du kan utveckla din Orienteringsteknik! På förmiddagen får du först springa en orienteringsbana där du efter träningen får testa på att analysera med hjälp av olika dataprogram. På eftermiddagen får du testa på några nya och annorlunda praktiska övningar på hur du kan utveckla dina tekniska färdigheter.

Anmälan: Via Eventor, ”inkludera närtävlingar”, senast onsdagen den 5 februari.

Program:

09.30: Träning 1 – Kronoskogen: http://kartor.eniro.se/m/nHBx8

11.00: Dusch i Pan-Stugan.

11.30: Lunch och Teori på Hotel ÅhusStrand.

13.00: Prisutdelning SKOFs Årsmöte Hotel ÅhusStrand.

14.00: Träning 2 – Åhus Camping.

Träning 1: Vi börjar dagen med en orienteringsträning i Kronoskogen. Du har möjlighet att springa tre slingor med olika tekniska moment. För att få ut mest av träningen och efterföljande teori är det bra om du springer med en GPS-klocka.

Teori: Jonas Höst hjälper oss att gå igenom olika dataprogram som man kan använda för att utveckla sin Orienteringsteknik. Vi tittar bl.a. på Quickroute och Digitala kartarkivet. Har du möjlighet att ta med en bärbar dator med installerat Quickroute får du gärna göra det. Har du dessutom sprungit med en GPS-klocka på förmiddagens träning har du möjlighet att ladda upp din rutt på din dator. (Alltså: Ta gärna med GPS-klocka med tillhörande sladdar samt bärbar dator med installerat Quickroute. Har du inte tillgång till detta sitter du sidan om en kompis eller lyssnar på Jonas genomgång). Har du några frågor kring Quickroute och Digitala kartarkivet som du vill ha svar på innan Teorin kan du höra av dig till Jonas, jonas@orienteraren.se eller 0739-838013.

Träning 2: Att träna Orienteringsteknik behöver inte enbart betyda att du springer med karta och kompass och letar efter kontroller. På eftermiddagens träning ska du få testa på några nya, annorlunda och roliga övningar där du utvecklar specifika tekniska moment.

Utrustning: Skor (både orienteringsskor och löparskor) och kläder för två pass, SI-pinne och kompass. Du tar även med en lunchlåda och kanske ett mellanmål. Har du möjlighet tar du även med GPS-klocka och en bärbar dator.

Välkomna till en lärorik dag med Skånemodellen!

Mvh

Fredrik Nilsson, fn.rya@telia.com, 0705-109654

Erik Modig, erik_modig@hotmail.com, 0707-291830

Jonas Höst, , jonas@orienteraren.se, 0739-838013

 

 

Kommentarer inaktiverade.